Friday, June 5, 2015

ခါးနာ ဒူးနာ သူမ်ား အတြက္ မခက္ပါ ....





Mandalay Media Group's photo.
ဘဲဥ ကုိ ပြက္ ေနေသာ ေရေႏြးအုိး ထဲ ကုိ ၂ မိနစ္ခန္ ့ၿပဳတ္လုိက္ၿပီး ဆယ္ယူ လုိက္ပါ ၊ ဆယ္ယူ လုိက္သည့္ ဘဲဥ ကုိ ပန္းကန္လုံးထဲ ကုိ ေဖာက္ထည့္ လုိက္ပါ စားေကာင္းေစရန္ သႀကား အနည္းငယ္ သင္စားေ ကာင္းေစေလာက္သည့္ အေနအထားသုိ ့ထည့္ၿပီး ေခါက္စား လုိက္ပါ တၿခား မည္သည္႔ အရာမွ ေရာစပ္ၿပီး မစားရပါ ဘဲဥ တစ္လုံး ကုိေတာ့ ကုန္ေအာင္ စားရပါလိမ့္မည္ ။
တေန ့ကုိ ဘဲဥ တလုံး ကုိ ကုန္ေအာင္ စားရပါလိမ့္မည္ ။
ထိုနည္း အတိုင္း ေန႔စဥ္ ဘဲဥ တလံုးစီ စားသံုးရမည္၊ အနည္းဆံုး မိမိအသက္ ၏ တ၀က္ အလံုးေရ အထိ စားသံုးရမည္၊

( ဥပမာ ) အသက္ ၄၀-ႏွစ္ ရွိလွ်င္ အနည္းဆံုး ဘဲဥ အလံုးေရ (၂၀ ) စားသံုးရမည္၊ ထို႔ ထက္ မ်ားမ်ား စားသံုးႏိုင္ လွ်င္ ပိုေကာင္းပါသည္။




Mandalay Media Group's photo.
ဘဲဥ စားသုံးၿခင္း သည္ လုိအပ္ေသာ ၿခင္ဆီဓာတ္ အတြက္ ၿပန္လည္ၿဖစ္ေပၚေစရန္ၿဖစ္ပါသည္ ။
ထိုကဲ့သို႔ စားသံုးျခင္းျဖင့္ ခါး-ဒူး တို႔တြင္ ရိုးတြင္းခ်ဥ္ဆီ ခန္းေျခာက္ျခင္းကို ျပန္လည္ျဖည့္တင္းေပးျပီး ခါးနာ ဒူးနာမ်ား သက္သာေပ်ာက္ကင္း သြားပါ လိမ့္မည္။

No comments:

Post a Comment