Friday, March 31, 2017

ဗုိက္ထဲ အစာ လုံး၀မရွိတဲ့ အခ်ိန္မွာ မစားသင့္တာေတြ



ဗုိက္ထဲမွာ အစာ မရွိလုိ႔ သံစံုထြက္ၿပီး ဆာေလာင္ေနခ်ိန္မွာ ဘယ္အစား အစာပဲျဖစ္ျဖစ္ စားမယ္ ဆိုတဲ့ အေတြး မ်ဳိးမေတြးမိဖို႔ လိုအပ္လာပါၿပီ။ 

အစာ မရွိခ်ိန္မွာ မစားသင့္တာေတြ စားမိရင္ ဗုိက္ေအာင့္ရာက စလို႔ ဆီးခ်ဳိေရာဂါ အထိပါ ျဖစ္ႏုိင္ေျခမ်ားတာမို႔ ဘယ္လို အစားအစာေတြကို ေရွာင္သင့္လဲဆိုတာ ေလ့လာၾကည့္ရေအာင္ပါ။
တေဆးပါေသာ မုန္႔မ်ား – ဂ်ဳံမႈန္႔၊ ေထာပတ္၊ တေဆး တို႔နဲ႔ ျပဳလုပ္ ထားတဲ့ မုန္႔ေတြဟာ အစာအိမ္ အတြင္း နံရံကို က်ိန္းစပ္ေစၿပီး ေလပြတာတို႔၊ ၀မ္းေဖာ၀မ္းေရာင္ တို႔ ျဖစ္ေစႏုိင္ပါတယ္။
ခရမ္းခ်ဥ္သီး – ခရမ္းခ်ဥ္သီးဟာ အစာအိမ္ အတြင္း အက္စစ္ဓာတ္ ထုတ္လုပ္မႈကို လႈံ႔ေဆာ္ေပးတာ ေၾကာင့္ အစာ မရွိခ်ိန္မွာ စားလုိက္ ရင္ ရင္ပူ ရင္ဆာျဖစ္ေစႏုိင္ပါတယ္။
ဟင္းသီးဟင္းရြက္ အစိမ္းမ်ား – ဟင္းသီး ဟင္းရြက္ေတြဟာ အ က်ဳိးျပဳ အမွ်င္ဓာတ္ႂ ကြယ္၀ေပ မယ့္လို႔ မ ခ်က္ မျပဳတ္ဘဲ အစိမ္း အတုိင္း အစာအိမ္ထဲဘာမွ မရွိ ခ်ိန္ စားတာမ်ဳိးက ဆုိးက်ဳိး အျဖစ္ ေျပာင္းသြားေစပါ တယ္။
သစ္ေတာ္သီး -အလြန္႔ အလြန္ ဆာေလာင္ေနခ်ိန္မွာ သစ္ေတာ္ သီးေတြ စားတာကလည္း အစာ အိမ္ အတြင္း နံရံကို က်ိန္းစပ္ေစ ၿပီးဗုိက္နာေစႏုိင္ပါတယ္။
ငွက္ေပ်ာသီး – အစာအိမ္ထဲ ဘာမွ မရွိခ်ိန္ ငွက္ေပ်ာသီး စားတာက လည္း ေသြးတြင္း မဂၢနီဆီယမ္ ပမာဏမ်ားေစႏုိင္တဲ့ အတြက္ ႏွလုံး ကို ထိခိုက္ေစႏုိင္တယ္လုိ႔ သိရပါ တယ္။
အပူအစပ္မ်ား – ပူလြန္း၊ စပ္လြန္း တဲ့ အစားအစာေတြ စားရင္ လည္း အစာအိမ္ထဲမွာ အက္စစ္ ဓာတ္ေတြ ပိုထြက္ေစတဲ့ အတြက္ မအီမသာ ျဖစ္ေစပါတယ္။
အခ်ဥ္သီးမ်ား – လိေမၼာ္၊ သံပရာ၊ ဂရိတ္ဖ႐ု စတဲ့ အခ်ဥ္သီးေတြကို အစာအိမ္ထဲ ဘာမွ မရွိခ်ိန္ စားခဲ့ ရင္ ဗုိက္နာ တာမ်ဳိး ျဖစ္တတ္ပါ တယ္။
ဆုိဒါ – အခ်ဥ္သီးေတြလုိမ်ဳိးပဲ အက္စစ္ဓာတ္ မ်ားတ့ဲ ဆုိဒါ ကို အ စာ မရွိခ်ိန္မွာ လုံး၀ သာက္မိဖို႔ ေရွာင္ရပါ မယ္။


ေကာ္ဖီ၊ လက္ဖက္ရည္ – အစာ မရွိခ်ိန္မွာ ေကာ္ဖီပဲေသာက္ ေသာက္၊ လက္ဖက္ရည္ ပဲေသာက္ ေသာက္ အစာအိမ္တြင္း အက္ စစ္ဓာတ္ေတြ ထုတ္လႊတ္မႈမ်ား ေစသလို အစာေခ်ဖ်က္မႈ လုပ္ငန္း စဥ္ကိုလည္း ဆုိးက်ဳိးေပးႏုိင္ပါ တယ္။
အခ်ဳိမ်ား -အခ်ဳိဓာတ္ မ်ားတာ ေတြ စာရင္လည္း ပန္ကရိယ ကို အလုပ္ေတြ ပိုလုပ္ေစသလို ဆီး ခ်ဳိေရာဂါျဖစ္ႏုိင္ေျခလည္း မ်ား ေစပါတယ္။
ဒိန္ခ်ဥ္- ဒိန္ခ်ဥ္ မွာပါတဲ့ အက်ဳိးျပဳ ဗက္တီးရီးယားေတြကို အစာ အိမ္ထဲက အက္စစ္ေတြက ေသ ေက်ေစတဲ့အတြက္ ဘာမွ မစားရ ေသးခင္မွာ ဒိန္ခ်ဥ္ မစားသင့္ပါ ဘူး။

Credit : 7day daily

No comments:

Post a Comment