(၁) အုန္းနုိ႔ ေခါက္ဆဲြ၊ ဒံေပါက္၊ မုန္႔ဟင္းခါး အ၀ စားမိသည့္ အခါတြင္ ေရွာက္ေဖ်ာ္ ရည္ ကို ေသာက္ေပးျခင္းျဖင္႔ ေသြး တုိး၊ ေသြးတက္၊ အစာမေၾက ျခင္းမွ ေျပေပ်ာက္ ေစသည္။
(၂) အစာ အဟာရ မ်ား ကုိ မမွီ၀ဲ ခ်င္ဘဲ ေလခံေနျခင္း။ ေလမ်ား မၾကာခဏ ပ်ဳိ႔အန္ျခင္းနွင္႔ အစာမေၾကျခင္း မ်ား ျဖစ္ေန ပါက ေရွာက္သီး တစ္စိတ္ ကုိ နုပ္နုပ္ စဥ္းကာ ထန္းလ်က္ တစ္ဆယ္သား ခန္႔ျဖင္႔ က်က်က်ဳိျပီး မနက္ တစ္ၾကိမ္၊ ည တစ္ၾကိမ္ လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္း ပန္းကန္ တစ္၀က္ခန္႔ ေသာက္ေပး ရသည္။ျပီးလွ်င္ မနက္ တစ္ၾကိမ္၊ ည တစ္ၾကိမ္ လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္း ပန္းကန္ တစ္၀က္ခန္႔ ေသာက္ေပး ရသည္။ ရင္ မရွင္း မလင္း ျခင္းမ်ား၊ အစာမေၾက၊ ေလအန္ ေလဆန္ ေနျခင္းမ်ား သက္သာ သြားမည္။
(၃) ခႏၶာကိုယ္ ရွိ အေၾကာမ်ား အခံမရပ္ နုိင္ေအာင္ တက္ျခင္း။ အက်ိတ္ အဖု မ်ားထြက္ျခင္း၊ ျပင္းထန္စြာ ထိခိုက္လ်က္ အတြင္းေၾက ဒဏ္ရာ ရရွိျခင္းမ်ား ျဖစ္ခဲ႔လ်ွင္ ေရွာက္ရည္ တစ္ဆ၊ နႏြင္းမွဳန္႔ တစ္ဆ၊ ထံုး တစ္ဆ တို႔ကိုိုိ ေရာလ်က္ မနက္ ည တစ္ၾကိမ္စီ လိမ္းေပးျဖင္႔ သက္သာ ေပ်ာက္ကင္းသည္။
(၄) မီးယပ္ အဆင္းမ်ားလွ်င္ မွူးေ၀တတ္သည္။ ေရွာက္သီးနွင္႔ ထန္းလ်က္ ေရာကာ ေကြ်းေပး ရသည္။