Monday, September 14, 2015

ကိုယ္ခံအား ကို ျမင့္တက္ေစတဲ့ ၾကက္သြန္နီ သံပုရာ ဆမ္း



Lwin Pyin's photo.

အလြန္ ရိုးရွင္းျပီး လုပ္ရ လြယ္ကူတဲ့ မီးဖိုေခ်ာင္ ထဲက ေဆးနည္း တစ္မ်ိဳးကို က်န္းမာေရး သတင္းမ်ား စာမ်က္ႏွာ မွ မွ်ေ၀ေပးခ်င္ပါတယ္။ အဲဒါ ကေတာ့ ၾကက္သြန္နီ သံပုရာ ဆမ္း ျဖစ္ပါတယ္။

(၁) ၾကက္သြန္နီ ကို ဖင္ျဖတ္၊ ေခါင္းျဖတ္၊ အခြံ ခြါပါ။
(၂) ပံုထဲက အတိုင္း အကြင္းလုိက္ လွီးထား ပါ။ ေရ မေဆးပါနဲ့။
(၃) ၾကက္သြန္နီေပၚ ကို သံပုရာသီး ညွစ္ထည့္ပါ။
(၄) ခ်ိဳတဲ့ အရသာေပၚလာ ပါမည္။ မြန္တဲ့ အနံ့မ်ား ေပ်ာက္္သြားမည္။
(၅) ၄င္းၾကက္သြန္နီ သံပုရာဆမ္း ကို မၾကာခဏ စားေပးပါ။ 

ထမင္းႏွင့္ေသာ္၄င္း၊ အျခား အစားအစာမ်ားႏွင့္ေသာ္၄င္း တြဲစားႏုိင္ပါသည္။

ဒီနည္း ကေတာ့ ထမင္း စားခါနီး ၂ မိနစ္ အတြင္း အလြယ္ တကူ ျပဳလုပ္၍ စားသုံးႏိုင္တဲ့ အလြယ္နည္း ျဖစ္ ပါတယ္။ 
 

 
ဒီ႔ထက္ ပိုအခ်ိန္ေပးျပီး လုပ္ႏုိင္ပါက ၾကက္သြန္နီ ကို ပါးပါး လွီး၍ သံပုရာသီး ညွစ္ထည့္၊ ဆား၊ ငရုတ္သီးစိမ္း တို့ကို အနည္းငယ္စီ ထည့္၍ ၾကက္သြန္နီ သုပ္ကို လုပ္၍ စားသံုးႏိုင္ပါသည္။
 

ၾကက္သြန္နီ စားျပီး ပါးစပ္ မနံေအာင္ ေျမပဲဆန္ ၃ ေစ့ ခန့္ ၀ါးစားပါ။ ဖန္ရည္ေရေႏြးၾကမ္းျဖင့္ ပလုတ္က်င္းပါ။
ၾကက္သြန္နီ သံပုရာဆမ္း ကို စားသံုးေပးျခင္းျဖင့္.......

(၁) ကိုယ္ခံအား ကို ျမင့္တက္ေစမည္။
(၂)ေလထဲတြင္ကူးစက္ႏိုင္ေသာ တုပ္ေကြး စသည့္ေရာဂါမ်ား ကို ကာကြယ္ေပးႏိုင္သည္။
(၃) ပိုးမႊားမ်ား ကို ေသေစႏိုင္ပါသည္။
(၄) ဆီးခ်ိဳေသြးခ်ိဳေရာဂါ မ်ားကို သက္သာေစပါသည္။
(၅) ဂ်ိဳင္းနံ့ ဆိုးသူမ်ား၊ ခံတြင္းနံ့ ဆိုးသူမ်ားကို သက္သာေစပါသည္။
(၆) အိမ္ေထာင္သည္မ်ား အတြက္ ခြန္အား ကို တိုးပြါးေစပါသည္။
(၇) ရင္ပူျခင္း၊ ေရငတ္ျခင္း မ်ားကို သက္သာေပ်ာက္ကင္းေစပါသည္။
(၈) ခႏၶာကိုယ္ မွာ ပိုလွ်ံေနတဲ့ အဆီ မ်ားကိုလည္း ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏိုင္ပါသည္။


ရိုးရွင္း လြယ္ကူေသာ ၾကက္သြန္နီ သံပုရာဆမ္း နည္းကို အလြယ္ တကူ ျပဳလုပ္၍ စားသံုးျခင္းျဖင့္ ေရာဂါမ်ား သက္သာေပ်ာက္ကင္းႏိုင္ၾကပါေစ။


 ေစာႏြဲ ့ေနဆိုင္(ပူတာအို) - အင္းေလးမီဒီယာ

 Lwin Pyin

1 comment: