Wednesday, July 19, 2017

နယူးေယာက္ၿမိဳ႕သားမ်ား ဝယ္ယူဖို႔ တန္းစီေနရတဲ့ ျမန္မာ့အစားအစာ



အေမရိကန္ႏိုင္ငံ နယူးေယာက္ၿမိဳ႕ ကို႐ိုနာ စီရင္စု(Corona borough) ရွိ Queens ႏိုင္ငံတစ္ကာ ညေစ်း တြင္ေရာင္းခ်ေနတဲ့ ျမန္မာလူမ်ိဳး ကိုမ်ိဳးလင္းေသြး ရဲ႕ ပလာတာ ဟာ လူႀကိဳက္မ်ားလြန္းတဲ့ အတြက္ ညဘက္ညဘက္ဆို နယူးေယာက္ၿမိဳ႕သားမ်ား တန္းစီၿပီး ဝယ္ယူေနၾကပါတယ္။ 

ကိုမ်ိဳးလင္းေသြး ဟာ Diamond District ေရွာ့ပင္းေမာလ္တြင္ အလုပ္ လုပ္ေနသူ တစ္ေယာက္ျဖစ္ၿပီး စေနေန႔ ညတိုင္းမွာ New York Hall of Science ျပတိုက္ရဲ႕ ကားပါကင္ ေနရာနားမွာ ပလာတာျပဳလုပ္ေရာင္းခ်ေလ့ရွိပါတယ္။ 

ကိုမ်ိဳးလင္းေသြး ဟာ ပလာတာ လုပ္နည္းကို သူ႔ရဲ႕ ဇာတိျဖစ္တဲ့ ဟသာတၤၿမိဳ႕ ရွိ သုံးဘီး ဆိုင္ကယ္ေမာင္းသမား တစ္ေယာက္ဆီမွ သင္ယူ ထားခဲ့တာ ျဖစ္ၿပီး အခ်ိန္ ရရင္ေတာ့ ကိုမ်ိဳးလင္းေသြးဟာ ထပ္တရာ မုန႔္  ( htut thayar or hundred layers) ကိုပါ ျပဳလုပ္ၿပီး ေရာင္းခ်တယ္ လို႔သိရပါတယ္။ 


Ref : Newyork Times,Insider News : New Yorkers are lining up for this Burmese street food 





ဒါေပမဲ့ ကြင္းစ္ ညေစ်းမွာ လူ အရမ္းမ်ားတဲ့အတြက္ သူဟာ ထပ္တရာ မုန႔္ကို မျပဳလုပ္ဘဲ ႐ိုး႐ိုး ပလာတာကို ၾကက္သားဟင္းနဲ႔ ေပါင္းကာ ၾကက္သား ပလာတာ အျဖစ္ေရာင္းခ်ပါတယ္။ 

ဒါ့အျပင္ ေနာက္တစ္မ်ိဳး ေရာင္းခ်တာကေတာ့ အုန္းႏို႔ေခါက္ဆြဲျဖစ္ၿပီး ႏွစ္မ်ိဳးေပါင္းကို ၅ ေဒၚလာခန႔္သာ က်သင့္တယ္ လို႔သိရပါတယ္။


Source


No comments:

Post a Comment