ေရႊဖ႐ံုသီး ကို အစိမ္းေရာင္ နဲ႔ အဝါေရာင္ ဆိုၿပီး အေရာင္ႏွစ္မ်ဳိး ေတြ႕ရပါတယ္။ ဗီတာမင္ေအ၊ မဂၢနိစ္၊ ပိုတက္စီယမ္၊ ေဖာလိတ္ စတဲ့ အာဟာရ ဓာတ္ေတြ အမ်ားအျပား ပါဝင္တာေၾကာင့္ က်န္းမာေရး အတြက္ ေအာက္ ပါ အက်ဳိးေက်းဇူးေတြကို ရရွိႏိုင္ပါတယ္။
၁) ေရႊဖ႐ံုသီးမွာ ကယ္လိုရီ ပါဝင္မႈ ေလ်ာ့နည္းတာေၾကာင့္ အဆီ မ်ားတဲ့ အစား အေသာက္ေတြ ေန ရာမွာ အစားထိုး စားေပးႏိုင္ပါတယ္။ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ မတက္ေစဘဲ ဆာေလာင္မႈကို ေလ်ာ့က်ေစပါတယ္။
၂) ေရႊဖ႐ံုသီးမွာ မဂၢနီဆီယမ္ ပါဝင္ၿပီး အစာေၾကညက္ေစတာေၾကာင့္ အရံဟင္းလ်ာအျဖစ္ စားေပးသင့္ပါတယ္။
၃) ေရႊဖ႐ံုသီးဟာ ခႏၶာကိုယ္ကို ေအးျမေစတာေၾကာင့္ ပူတဲ့အခ်ိန္ေတြမွာ စားသင့္ပါတယ္။
၄) ေရႊဖ႐ံုသီးမွာ ဗီတာမင္ ေအ၊ စီ နဲ႔ မဂၢနီဆီယမ္တို႔ ပါဝင္တာေၾကာင့္ ကိုယ္ခံစြမ္းအား စနစ္ ကို ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။ ကိုယ္ခံစြမ္းအားစနစ္ ေကာင္းမြန္ေနရင္ ေရာဂါအမ်ားစု မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ထားႏိုင္ပါတယ္။
၅) ေရႊဖ႐ံုသီး ဟာ ေသြးတိုးတာ၊ ေလျဖတ္တာနဲ႔ ႏွလံုးေရာဂါ ထတာေတြ မျဖစ္ေအာင္ ေလွ်ာ့ ခ်ေပးႏိုင္ပါတယ္။
၆) ေရႊဖ႐ံုသီး မွာ အမွ်င္ဓာတ္ အမ်ားအျပား၊ ဗီတာမင္ေအနဲ႔ ဗီတာမင္စီ တို႔ ပါဝင္ တာေၾကာင့္ ေသြးတြင္း မေကာင္းတဲ့ ကိုလက္စထေရာေတြ ကို ေလ်ာ့က်ေစပါတယ္။ ပါဝင္တဲ့ ဗီတာမင္ေတြက ေရာင္ရမ္းမႈနဲ႔ ဆက္စပ္ေနတဲ့ ေရာဂါ (ဥပမာ-႐ိုးဆစ္ေရာင္ရမ္းနာ၊ အ႐ိုး အဆစ္ေရာင္တာနဲ႔ ပန္းနာရင္က်ပ္ ေရာဂါ) ေတြ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။
၇) ေရႊဖ႐ံုသီး ဟာ ကင္ဆာျဖစ္ႏိုင္တဲ့ အႏၲရာယ္ ကို ေလ်ာ့က်ေစပါတယ္။ အေၾကာင္း ကေတာ့ ပါဝင္တဲ့ အမွ်င္ဓာတ္ေတြဟာ ခႏၶာကိုယ္ထဲက အဆိပ္ေတြကို ကင္းေစၿပီး အူမႀကီးမွာ အဆိပ္ေတြ စုပံုမႈ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးႏိုင္လို႔ပါ။ အူမႀကီးထဲမွာ ကင္ဆာျဖစ္ေစတဲ့ အဆိပ္ေတြ စုေနရင္ ကင္ဆာေရာဂါ ျဖစ္လာေစႏိုင္ပါတယ္။
၈) ေရႊဖ႐ံုသီး ဟာ ဆီးက်ိတ္ႀကီး တဲ့ လကၡဏာေတြ ကို ေလ်ာ့ပါးေစပါတယ္။ အမ်ဳိးသားေတြမွာ ဆီးက်ိတ္ႀကီးတာေၾကာင့္ ျဖစ္တတ္တဲ့ ဆီးသြားရခက္ခဲတာနဲ႔ လိင္ဆက္ဆံမႈဆိုင္ရာ အခက္ အခဲေတြကို ေလ်ာ့ပါးေစပါတယ္။
၉) ေရႊဖ႐ံုသီး မွာ ဗီတာမင္စီ နဲ႔ လူတင္ တို႔ ပါဝင္တာေၾကာင့္ မ်က္စိက်န္းမာေရး ကို ေကာင္း မြန္ေစ ပါတယ္။
၁ဝ) ေရႊဖ႐ံုသီးမွာ ပါတဲ့ ဗီတာမင္ေအ က သြားပိုးစားမႈ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးႏိုင္ၿပီး အိုမင္း မႈေၾကာင့္ျဖစ္တဲ့ ေဝဒနာေတြကို ေလ်ာ့က်ေစပါတယ္။
၁၁) ေရႊဖ႐ံုသီးဟာ ဦးေႏွာက္ဆဲလ္ေတြ ရဲ႕ တည္ေဆာက္မႈကို အားေပးတာေၾကာင့္ မွတ္ဉာဏ္ ေကာင္းမြန္ေအာင္ ပ့ံပိုးေပးႏိုင္ပါတယ္။ ဆဲလ္ေတြ ထိခိုက္မႈ မျဖစ္ေအာင္လည္း ကာကြယ္ေပးပါတယ္။
၁၂) ေရႊဖ႐ံုသီး မွာ ေရဓာတ္ ပါဝင္မႈ ျမင့္မားတဲ့အျပင္ ပိုတက္စီယမ္လည္း ပါဝင္ တာေၾကာင့္ ႏွလံုး က်န္းမာေရးကို ေကာင္းေစပါတယ္။ ေရႊဖ႐ံုသီး စားေပးရင္ ေရမ်ားမ်ား မေသာက္ ရင္ေတာင္ တစ္ေန႔တာလံုး ေရဓာတ္ ျပည့္ဝေနေစပါတယ္။
၁၃) ေရႊဖ႐ံုသီး မွာ ေဖာ့စ္ဖရပ္စ္ နဲ႔ မဂၢနီဆီယမ္ တို႔ အလံု အေလာက္ ပါဝင္တာေၾကာင့္ အ႐ိုးေတြကို သန္စြမ္းေစပါတယ္။ အသက္ႀကီးခ်ိန္မွာ ျဖစ္တတ္တဲ့ အ႐ိုးႂကြပ္ဆတ္မႈ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။
၁၄) ေရႊဖ႐ံုသီး ရဲ႕ အေရာင္ က သူ႔မွာ ဘယ္ေလာက္ အာဟာရဓာတ္ ပါဝင္ေနသလဲ ဆို တာ ေဖာ္ျပေနပါတယ္။ အစိမ္းရင့္ေရာင္ ေရႊဖ႐ံုသီးဟာ အစိမ္းေဖ်ာ့ေရာင္ ေရႊဖ႐ံုသီးထက္ အာဟာရဓာတ္ ပိုမို ပါဝင္ပါတယ္။
ေရႊဖ႐ံုသီးကို စားမယ္ဆိုရင္ အခြံကို မခြာပါနဲ႔။ အခြံမွာ ဘီတာကယ္႐ိုတင္းလို႔ ေခၚတဲ့ အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ေတြ ပါဝင္ တာေၾကာင့္ ဆဲလ္ေတြကို ကာကြယ္ေပးႏိုင္လို႔ပါ။ မခ်က္ျပဳတ္ ခင္ ေရနဲ႔ ေသခ်ာ ေဆးေၾကာေပးသင့္ပါတယ္။
Good Health Originally
No comments:
Post a Comment