၁။ အိပ္ယာ ဝင္ေနာက္ က် ၍ အိပ္ယာ ထ ေနာက္က်ျခင္း။
၂။ မနက္ တြင္ ဆီး မသြားျခင္း။
၃။ အလြန္ အကြ်ံ စားေသာက္ျခင္း။
၄။ မနက္ စာ လြတ္ျခင္း။
၅။ ေဆးဝါး အလြန္ အကြ်ံ မွီဝဲျခင္း။
၆။ ေဆးေရာင္ မ်ား၊ ဓာတုေဗဓ ပစၥည္း အသံုးမ်ား အစားအစာ တုိ႔ကို အလြန္အကြ်ံ စားေသာက္ျခင္း။
၇။ အရက္ေသာက္ သံုးျခင္း။
၈။ မသန႔္ေသာ ဆီျဖင့္ ေၾကာ္ေလွာ္ ခ်က္ျပဳတ္ေသာ အစားအစာမ်ား စားသံုးျခင္း။ (မသန္႔ေသာ ဆီမ်ား စားသံုးျခင္း)
၉။ အလြန္ အကြ်ံ ခ်က္ျပဳတ္ျပင္ဆင္ျပီးေသာ အသင့္စား အစားအစာ မ်ား စားသံုးျခင္း။
၁၀။ ၾကာရွည္ အသိမ္းဆည္းခံ အစားအစာ မ်ား စားသံုးျခင္း။
က်န္းမာေစရန္ -
အဆီ နည္းေသာ အစားအစာ မ်ား စားသံုးျခင္း၊ ဟင္းခ်က္သည့္ အခါ ဆီသန္႔ အသံုးျပဳ၍ ပမာဏ အနည္းငယ္ သာ ထည့္သြင္း ခ်က္ျပဳတ္ စားသံုးျခင္း၊ လတ္လတ္ ဆတ္ဆတ္ အသီး အရြက္ မ်ားမ်ား စားေပးျခင္း တို႔ ျပဳလုပ္ ရန္ လိုအပ္ေၾကာင္း သိရပါတယ္။
Ref: medic-facts
ရိုးရာေလး က်န္းမာေရး
Myanmar Online News မွ မွ်ေ၀ေဖၚၿပသည္

၁။ အိပ္ယာ ဝင္ေနာက္ က် ၍ အိပ္ယာ ထ ေနာက္က်ျခင္း။
၂။ မနက္ တြင္ ဆီး မသြားျခင္း။
၃။ အလြန္ အကြ်ံ စားေသာက္ျခင္း။
၄။ မနက္ စာ လြတ္ျခင္း။
၅။ ေဆးဝါး အလြန္ အကြ်ံ မွီဝဲျခင္း။
၆။ ေဆးေရာင္ မ်ား၊ ဓာတုေဗဓ ပစၥည္း အသံုးမ်ား အစားအစာ တုိ႔ကို အလြန္အကြ်ံ စားေသာက္ျခင္း။
၇။ အရက္ေသာက္ သံုးျခင္း။
၈။ မသန႔္ေသာ ဆီျဖင့္ ေၾကာ္ေလွာ္ ခ်က္ျပဳတ္ေသာ အစားအစာမ်ား စားသံုးျခင္း။ (မသန္႔ေသာ ဆီမ်ား စားသံုးျခင္း)
၉။ အလြန္ အကြ်ံ ခ်က္ျပဳတ္ျပင္ဆင္ျပီးေသာ အသင့္စား အစားအစာ မ်ား စားသံုးျခင္း။
၁၀။ ၾကာရွည္ အသိမ္းဆည္းခံ အစားအစာ မ်ား စားသံုးျခင္း။
က်န္းမာေစရန္ -
အဆီ နည္းေသာ အစားအစာ မ်ား စားသံုးျခင္း၊ ဟင္းခ်က္သည့္ အခါ ဆီသန္႔ အသံုးျပဳ၍ ပမာဏ အနည္းငယ္ သာ ထည့္သြင္း ခ်က္ျပဳတ္ စားသံုးျခင္း၊ လတ္လတ္ ဆတ္ဆတ္ အသီး အရြက္ မ်ားမ်ား စားေပးျခင္း တို႔ ျပဳလုပ္ ရန္ လိုအပ္ေၾကာင္း သိရပါတယ္။
Ref: medic-facts
ရိုးရာေလး က်န္းမာေရး
No comments:
Post a Comment