ဂ်ပန္ ေဆးပညာရွင္ မ်ား၏ ယူဆခ်က္ အရ ႏြားႏို႔သည္ ေသြးတိုးေရာဂါ ကို ကာကြယ္ ေပးႏိုင္ သည့္ သတိၱ ရွိသည္ဟု ယူဆၾကသည္။
အေၾကာင္းရင္း မွာ ႏြားႏို႔တြင္ ပါဝင္ေသာ ပ႐ိုတင္း ဓာတ္မ်ား သည္ ေသြးေၾကာ မ်ား ၏ ေပ်ာ့ေပ်ာင္း မႈကို ထိန္းသိမ္းေပးၿပီး ေသြး ေၾကာ မာက်စ္ မႈ မရွိေအာင္ တားဆီးေပးျခင္း၊ ဆုိဒီယမ္ (ဆားဓာတ္) လြန္ကဲ မႈကို ေခ်ဖ်က္ေပး သည့္ အာနိသင္ ရွိေၾကာင္း သိရသည္။
ဂ်ပန္ ေဆးပညာရွင္ မ်ားက က်န္းမာ သည့္ အရြယ္ ေရာက္ၿပီးသူ ၁၃၁ ဦးကို စမ္းသပ္ ေစာင့္ၾကည့္ အကဲ ခတ္ ခဲ့ၾကၿပီး အစမ္းသပ္ခံ ပုဂိၢဳလ္မ်ား အားလံုး သည္ ေနအိမ္ ၌ ပင္ ေနၾက ရသည္။
ေန႔စဥ္ ႏြားႏို႔ (သံုးပုလင္း= ၆ဝဝ စီစီ) ကို ေသာက္ၾက ရၿပီး ၁ဝ လ ၾကာသည့္ ေနာက္တြင္ မူလ က အေပၚေသြး တိုးႏႈန္း ၁၁ဝ ရွိခဲ့ၾကသည့္သူ မ်ားသည္ ေသြးတိုးႏႈန္း အနည္း ငယ္ ေလ်ာ့က် သြားသည္ ဟု အဆိုပါ သိပၸံ ပညာရွင္ မ်ား က ေျပာၾကားခဲ့သည္။
ေန႔စဥ္ ႏြားႏို႔ (သံုးပုလင္း= ၆ဝဝ စီစီ) ကို ေသာက္ၾက ရၿပီး ၁ဝ လ ၾကာသည့္ ေနာက္တြင္ မူလ က အေပၚေသြး တိုးႏႈန္း ၁၁ဝ ရွိခဲ့ၾကသည့္သူ မ်ားသည္ ေသြးတိုးႏႈန္း အနည္း ငယ္ ေလ်ာ့က် သြားသည္ ဟု အဆိုပါ သိပၸံ ပညာရွင္ မ်ား က ေျပာၾကားခဲ့သည္။
အဆိုပါ စမ္းသပ္ ေတြ႕ရွိခ်က္ မ်ား အရ ႏြားႏို႔ သည္ ေသြးတိုး ေရာဂါ မ်ားကို ေသြး တိုးႏႈန္း ခ်ေပးႏိုင္ၿပီး ေသြးတိုးႏႈန္း သည္ အစား အေသာက္ႏွင့္ လည္း မလြဲ မေသြ ပတ္သက္ ဆက္ႏႊယ္ မႈ ရွိသည္ ဆိုသည့္ အခ်က္ကို ပါ သိရွိႏိုင္သည္။
No comments:
Post a Comment