အဆိုပါ ေရာဂါကို ေဆးသိပံၸ နည္းအရ ခိုင္လံုတဲ့ အေျဖ မထုတ္ႏိုင္ေသာ္လည္း တိရစာၦန္ အဆီ လြန္ကဲစြာစား သံုးသူမ်ား၊ မ်ဳိးရိုး စဥ္ဆက္ ထို ကင္ဆာရွိသူမ်ား၊ အစာအာဟာရ ခ်ဳိ႕တဲ့သူမ်ား စသူတို႔မွာ ျဖစ္ႏိုင္ေျခ ပို မ်ားေၾကာင္း သိရပါတယ္။
၎ ကင္ဆာေရာဂါကို ေလ်ာ့ပါး သက္သာေစႏိုင္မည့္ အစားအေသာက္မ်ားမွာ ပန္းေဂၚဖီစိမ္း ၊ ေဂၚဖီထုပ္၊ ပန္းေဂၚဖီ (အျဖဴ) ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၊ ဖရဲသီး ၊ ပင္လယ္စာ၊ ဂ်ဳံႏွင့္ ဂ်ဴံထြက္ ပစၥည္းမ်ား၊ ဆန္လံုးညိဳႏွင့္ ေကြကာ အုတ္ စသည္တို႔ျဖစ္ေၾကာင္း သိရသည္။
The Mirror Daily
No comments:
Post a Comment