Friday, August 14, 2015
မ်က္ႏွာ အဆီျပန္ျခင္း ႏွင့္ ဝက္ၿခံထြက္ျခင္း
မ်က္ႏွာ အဆီျပန္ျခင္း ႏွင့္ ဝက္ၿခံ ထြက္ျခင္း တို႔မွာ လူ႔ခႏၶာကိုယ္ ေဟာ္မုန္း ေျပာင္းလဲ မႈေၾကာင့္ ျဖစ္ၾက ရသည္။ အဆီျပန္၊ အဆီ အိတ္ မ်ား သည္ အရြယ္ေရာက္ အပ်ဳိ၊ လူပ်ဳိ ျဖစ္ခ်ိန္ တြင္ အဆီပို ထြက္ လာသျဖင့္ အဆီျပန္ျခင္း ျဖစ္သည္။
ေယာက်္ား ေဟာ္မုန္းဓာတ္ ပိုထြက္ လာျခင္း၊ အဆီႏွင့္ အဆီဓာတ္ မ်ားသည့္ အစားအစာ၊ အသင့္ အျမန္စား အစား အစာမ်ား (ဆင္းဒဝစ္၊ ပီဇာ၊ ဟမ္ဘာဂါမ်ား) အစားမ်ားျခင္း၊ အိပ္ေရးပ်က္ျခင္း၊ စာေမးပြဲ ေျဖခါနီး၊ လက္ထပ္ ခါနီး အခ်ိန္ မ်ားတြင္ စိတ္လႈပ္ရွားျခင္း၊ အျခား ေရာဂါ တစ္ခုခု ျဖစ္ျခင္း၊ အဝလြန္ျခင္း ေၾကာင့္ အဆီပို ထြက္ႏိုင္သည့္ အျပင္ အမ်ဳိးသမီးမ်ား ဓမၼတာ လာခါနီး အခ်ိန္တြင္ ပို၍ အဆီျပန္ တတ္သည္။
ေဟာ္မုန္း အေျပာင္း အလဲ ေၾကာင့္ အဆီ အက်ိတ္ မ်ား မ်က္ႏွာ အေရျပား အတြင္း တြင္ ျဖစ္ၿပီး အျပင္ကို မထြက္ ဘဲ စုေနလွ်င္ အေရျပား မွ ပ်က္စီး သြားေသာ ကလာပ္စည္း မ်ားက အဆီႁပြန္ ကို ပိတ္မိ ကာ ယင္းေနရာ မွ အဖု ထြက္ၿပီး ဝက္ၿခံ ထြက္လာသည္။
ဝက္ၿခံ သည္ လူျမင္သည့္ ေနရာ တြင္ အျဖစ္ မ်ားသည္။ ဝက္ၿခံႏွင့္ မ်က္ႏွာ အဆီျပန္ျခင္း မျဖစ္ေပၚ ေစရန္ အခ်ဳိ၊ အဆိမ့္ စသည့္ အစား အစာ မ်ားကို ေလွ်ာ့စားရမည္။
ဝက္ၿခံ ကို လက္ျဖင့္ မညႇစ္ရပါ။ ဆာလ္ဖာ စသည့္ ပိုးသတ္ေဆး ပါေသာ အလွဆီ ကို လိမ္းၿပီး အေပၚမွာ သနပ္ခါး လိမ္းထား သင့္ ပါသည္။ ပိုးသတ္ေဆး အေပ်ာ့ပါေသာ ကာေဘာ္လစ္ ဆပ္ျပာ သံုးရမည္။ ေရခ်ဳိးၿပီး မ်က္ႏွာ ကို အဝတ္ သန္႔သန္႔ ျဖင့္ သုတ္ရမည္။ မ်က္ႏွာသစ္တိုင္း ေရေႏြး ႏွင့္ ဆပ္ျပာ သံုးရမည္။
ည အိပ္ရာဝင္ ခါနီးတုိင္း မ်က္ႏွာသစ္၊ ေျခလက္မ်ား ေဆးၿပီး တစ္ပတ္ တစ္ခါ ေခါင္းမွန္မွန္ ေလွ်ာ္ၿပီးတိုင္း အုန္းဆီ လိမ္းသင့္သည္။ ေလ့က်င့္ခန္း (အေျပး၊ လမ္းေလွ်ာက္၊ စက္ဘီးစီး) နာရီဝက္ မွန္မွန္ လုပ္ေပးသင့္ သည္။ ႏွာေခါင္းထိပ္ ႏွင့္ ႏႈတ္ခမ္း ဝန္းက်င္ တြင္ ျဖစ္ေသာ ဝက္ၿခံ ကို မညႇစ္သင့္ပါ။
ဝက္ၿခံ မေပ်ာက္လွ်င္ ဆရာဝန္ႏွင့္ ျပသ သင့္သည္။ ေခ်ာကလက္ ႏွင့္ အသင့္ အျမန္စား အစားအစာ မ်ား ေရွာင္ သင့္ ပါသည္။ အလုပ္မ်ားျခင္း၊ အအိပ္ အေန နည္းျခင္း သည္လည္း ဝက္ၿခံ ကို ပို၍ ျဖစ္ေပၚ ေစ သည္။ ဂ်ဳံၾကမ္းႏွင့္ ျပဳလုပ္ေသာ ေပါင္မုန္႔၊ ေခါက္ဆြဲေျခာက္၊ ဆန္လံုးညိဳ၊ လတ္ဆတ္ေသာ သစ္သီး၊ ဟင္းသီး ဟင္းရြက္မ်ား တြဲဖက္ စားသင့္သည္။
အပင္မွ ထြက္ရွိေသာ အစာ မ်ားကို ပိုစားသင့္သည္။ ပဲနီေလး၊ ပဲပိစပ္ စသည့္ ပ႐ိုတင္း ပါေသာ အစားအစာ မ်ားကို စားသင့္သည္။
ဓာတ္တိုး ပစၥည္း ၾကြယ္ဝသည့္ ဗီတာမင္ စားရမည္။ အနီႏွင့္ လိေမၼာ္ေရာင္ ရွိသည့္ ဟင္းသီး ဟင္းရြက္ စားသင့္ သည္။ အႀကံျပဳခ်က္ အေနျဖင့္ ၾကက္သြန္နီ ႏွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ကို ေန႔စဥ္ စားသင့္သည္။
ဥ အမ်ဳိးမ်ဳိး ေန႔စဥ္ စားေပးရမည္။ သစ္သီး ဆီ ႏွင့္ ဟင္းသီး ဟင္းရြက္ တြဲ၍ သစ္သီး ေဖ်ာ္ရည္ ျပဳ လုပ္ ေသာက္ သံုး သင့္သည္။
ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ေန႔စဥ္ စားသင့္သည္။ သြပ္ဓာတ္ ပါေသာ ငါး၊ အခြံမာသီး ႏွင့္ ဂ်ဳံျဖင့္ လုပ္ေသာ အစားအစာ မ်ား စားသံုး သင့္သည္။ ။
Credit: Themyawadydaily
http://world-myanmar.com
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment