Thursday, August 13, 2015
ကင္ဆာဆဲလ္ ၉၈% ရာခိုင္ႏႈန္းေက်ာ္ ေသေစ တဲ့ ၾကက္ဟင္းခါးသီး
ၾကက္ဟင္းခါးသီး ပင္ေလး ဟာ အာရွတုိက္မွာ ဆိုရင္ သာမန္ အပင္ေလး တစ္ပင္ေလာက္ ပါပဲ။ ဂ်ပန္ႏုိင္ငံ ဝစ္ကီနာဝါ က ႏွစ္ေပါင္းၾကာရွည္ အသက္ရွင္ တဲ့ လူဦးေရေတြၾကား အေတာ္ေလး လူသိမ်ားပါတယ္။
ေရပါဝင္မႈ ပမာဏ (၅%) ရာခိုင္ႏႈန္းသာ ရိွတဲ့ ၾကက္ဟင္းခါးသီးရည္ က အစာေၾကမႈ အတြက္ အေႏွာက္ အယွက္ေပးတဲ့ ကင္ဆာဆဲလ္ေတြ ရဲ႕ လမ္းေၾကာင္းေလးခု ကို ဖ်က္ဆီးေပးပါတယ္။
ၾကက္ဟင္းခါးသီးက ကင္ဆာဆဲလ္ လမ္းေၾကာင္းႏွစ္ခု ရဲ႕ ေဆာင္ရြက္ခ်က္ ကို ၉၀% ရာခိုင္ႏႈန္းေလ်ာ့ ခ်ေပးျပီး တျခား လမ္းေၾကာင္းႏွစ္ခု ကိုလည္း မယုံၾကည္ႏိုင္ေလာက္ေအာင္ ၉၈%ရာခိုင္ႏႈန္းအထိ ဖ်က္ဆီးေပးပါတယ္။
ဒီ ကုသနည္း က ထိန္းခ်ဳပ္ရ ခက္တဲ့ ကင္ဆာ ဆဲလ္ေတြကိုေျဖရွင္းေပး တဲ့ သဘာဝနည္းလမ္း ပဲျဖစ္ပါတယ္။ ပိုျပီးေကာင္းမြန္ တဲ့ အခ်က္ က ၾကက္ဟင္းခါးသီး က ကင္ဆာဆဲလ္ေတြ ရဲ႕ ကလိုးကို႔စ္ အစာေခ်ဖ်က္မႈ စနစ္ကို ရပ္တန္႔ေစတဲ့ လမ္းေၾကာင္းေတြ ကိုလည္း ျပန္လည္ အလုပ္လုပ္ေစပါတယ္။
ေနာက္တနည္းေျပာရမယ္ ဆိုရင္ ဆဲလ္ေတြ အတြက္ ဆက္လက္ အသက္ရွင္ႏုိင္ ဖုိ႔ လိုအပ္တဲ့ သိၾကား ဓာတ္ ရရိွမႈ ကို ရပ္တန္႔ေပးလုိက္ ပါတယ္။
ဒီ အက်ဳိးသက္ေရာက္မႈ အတိုင္းအတာ ဟာ အသက္ အႏၱရာယ္ျဖစ္ေစႏုိင္တဲ့ ကင္ဆာေရာဂါ ကုသတဲ့ တျခား ဓာတုေဆးမ်ား ထက္ မ်ားစြာ ထိေရာက္မႈရိွပါတယ္။
က်န္းမာေရးအတြက္ေဆးတစ္ခြက္
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment