Tuesday, November 5, 2013

ဆံပင္ျဖဴ ထြက္ျခင္း ကို ကာကြယ္ရန္



ဆံပင္ျဖဴထြက္ျခင္းကို ကာကြယ္ရန္ ********************** မတည့္သည့္အစားအစာမ်ား မစားမီ၊ မိမိကိုယ္ကို သံုုးသပ္ရမည္။ ဆီေၾကာ္၊ ေရႀကိဳ၊ အခ်ဥ္၊ အစပ္၊ အခါးစသည္ျဖင့္ စားသံုးၾကရာတြင္ မိမိ၏ဆံပင္ေမြးညႇင္းေပါက္မ်ားကို အားျဖည့္ႏုိင္ေစရန္ အစိုဓာတ္၊အာဟာရပါသည့္ အစားအစာမ်ားကို စားသင့္ပါသည္။  ေဆးလိပ္ေသာက္သူမ်ားတြင္ မ်ားေသာအားျဖင့္ ဆံပင္ျဖဴပို၍ထြက္တတ္သည္။ မိမိ၏ေန႔စဥ္စားသံုးသည့္ အစာအာဟာရအား သစ္သီးမ်ား၊ ဟင္းရြက္စိမ္းမ်ား၊ အာလူး၊ ႏုိ႔၊ ငါး၊ ဒိန္ခ်ဥ္၊ အသည္း၊ ဂ်ံဳႏွင့္ လုပ္ထားေသာ အစားအစာမ်ား၊ ဥမ်ားကို စားသံုးေပးၿပီး ေဆးလိပ္ကို ျဖတ္လိုက္လွ်င္ ဆံပင္ျဖဴေပါက္ျခင္းကို ေလ်ာ့ပါးေစသည္။  ျဖည့္စြက္အာဟာရအေနႏွင့္ ဗီတာမင္ကို ေသာက္သံုးပါ။ ဗီတာမင္ A က အေရျပားေအာက္ရွိ အဆီဓာတ္(၁)မ်ိဳးျဖစ္ေသာ Sebumကို ထုတ္လုပ္ေပးၿပီး ဆံပင္ေမြးညႇင္းေပါက္မ်ားဆီသုိ႔ အစိုဓာတ္ကို စီးဆင္းေစသည္။ ဗီတာမင္ B5 ,B6 ႏွင့္ B12 တုိ႔သည္လည္း အေထာက္ကူ ျဖစ္ေစၿပီး ယင္းတုိ႔အနက္ B6 သည္ မမာမက်န္းမႈကိုျဖစ္ေစ၊ ဆံပင္၏ အေရာင္ခ်ိဳ႕တဲ့မႈကိုျဖစ္ေစ ထိန္းသိမ္းအားျဖည့္ေပးသည္။ ဗီတာမင္ C က “အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္”ကို ျမင့္မား၍ ျဖစ္ေစၿပီး သဘာ၀ပတ္၀န္းက်င္၏ ဖ်က္ဆီးမႈ ခႏၶာကိုယ္အတြင္းက်ေရာက္မႈသိသာစြာ ကာကြယ္ေပးသည္။ အျခားအမုိင္ႏုိအက္စစ္မ်ားျဖစ္သည့္ “ပါရာအမိုင္ႏုိဘင္ဇုိးအစ္” သုိ႔မဟုတ္ PABA ႏွင့္ “ပင္တိုသနစ္ အက္ဆစ္”တုိ႔သည္လည္း အာဟာရကို အက်ိဳးရွိရွိျမႇင့္တင္မႈေပးသည္။  ဆံပင္အေျခာက္ခံစက္သံုးျခင္းသည္ ဆံေကသာကို ဖ်က္ဆီး၍ ဆံပင္ျဖဴေပါက္ေစသည္။ ထုိ႔အျပင္ ျပင္းထန္ေသာ ဆံေကသာျပဳျပင္ေဆးမ်ား၊ ဟုိက္ၿဒိဳဂ်င္ပါေအာက္ဆုိက္ဒ္ ပါ၀င္သည့္ ဆံပင္ခၽြတ္ေဆးမ်ား သံုးျခင္းကို ေရွာင္ၾကဥ္ျခင္းျဖင့္ ဆံပင္ျဖဴထြက္ျခင္းကို ကာကြယ္ပါ။  Credit:ထူးfacebook Health Updates Journal  More Health Knowledge >>http://www.myanmarlatestnews.com/topics/health?rand=1383641969917

မတည့္သည့္အစားအစာမ်ား မစားမီ၊ မိမိကိုယ္ကို သံုုးသပ္ရမည္။ ဆီေၾကာ္၊ ေရႀကိဳ၊ အခ်ဥ္၊ အစပ္၊ အခါး စသည္ျဖင့္ စားသံုးၾကရာတြင္ မိမိ၏ဆံပင္ေမြးညႇင္းေပါက္မ်ားကို အားျဖည့္ႏုိင္ေစရန္ အစိုဓာတ္၊ အာဟာရ ပါသည့္ အစားအစာမ်ားကို စားသင့္ပါသည္။



ေဆးလိပ္ေသာက္သူမ်ားတြင္ မ်ားေသာအားျဖင့္ ဆံပင္ျဖဴပို၍ထြက္တတ္သည္။ မိမိ၏ေန႔စဥ္စားသံုးသည့္ အစာအာဟာရအား သစ္သီးမ်ား၊ ဟင္းရြက္စိမ္းမ်ား၊ အာလူး၊ ႏုိ႔၊ ငါး၊ ဒိန္ခ်ဥ္၊ အသည္း၊ ဂ်ံဳႏွင့္ လုပ္ထားေသာ အစားအစာမ်ား၊ ဥမ်ားကို စားသံုးေပးၿပီး ေဆးလိပ္ကို ျဖတ္လိုက္လွ်င္ ဆံပင္ျဖဴေပါက္ျခင္း ကို ေလ်ာ့ပါးေစ သည္။...

 


ျဖည့္စြက္အာဟာရအေနႏွင့္ ဗီတာမင္ကို ေသာက္သံုးပါ။ ဗီတာမင္ A က အေရျပားေအာက္ရွိ အဆီဓာတ္ (၁)မ်ိဳးျဖစ္ေသာ Sebumကို ထုတ္လုပ္ေပးၿပီး ဆံပင္ေမြးညႇင္းေပါက္မ်ားဆီသုိ႔ အစိုဓာတ္ကို စီးဆင္းေစသည္။
ဗီတာမင္ B5 ,B6 ႏွင့္ B12 တုိ႔သည္လည္း အေထာက္ကူ ျဖစ္ေစၿပီး ယင္းတုိ႔အနက္ B6 သည္ မမာမက်န္း မႈကိုျဖစ္ေစ၊ ဆံပင္၏အေရာင္ခ်ိဳ႕တဲ့မႈကိုျဖစ္ေစ ထိန္းသိမ္းအားျဖည့္ေပးသည္။ 


ဗီတာမင္ C က “အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္”ကို ျမင့္မား၍ ျဖစ္ေစၿပီး သဘာ၀ပတ္၀န္းက်င္၏ ဖ်က္ဆီးမႈ ခႏၶာကိုယ္အတြင္း က်ေရာက္မႈသိသာစြာ ကာကြယ္ေပးသည္။ အျခားအမုိင္ႏုိအက္စစ္မ်ားျဖစ္သည့္ “ပါရာအမိုင္ႏုိဘင္ဇုိးအစ္” သုိ႔မဟုတ္ PABA ႏွင့္ “ပင္တိုသနစ္ အက္ဆစ္”တုိ႔သည္လည္း အာဟာရကို အက်ိဳးရွိရွိျမႇင့္တင္မႈေပးသည္။

ဆံပင္အေျခာက္ခံစက္သံုးျခင္းသည္ ဆံေကသာကို ဖ်က္ဆီး၍ ဆံပင္ျဖဴေပါက္ေစသည္။ ထုိ႔အျပင္ ျပင္းထန္ေသာ ဆံေကသာျပဳျပင္ေဆးမ်ား၊ ဟုိက္ၿဒိဳဂ်င္ပါေအာက္ဆုိက္ဒ္ ပါ၀င္သည့္ ဆံပင္ခၽြတ္ေဆးမ်ား သံုးျခင္းကို ေရွာင္ၾကဥ္ျခင္းျဖင့္ ဆံပင္ျဖဴထြက္ျခင္းကို ကာကြယ္ပါ။

 


Credit:ထူးfacebook
Health Updates Journal

More Health Knowledge >>

http://www.myanmarlatestnews.com/topics/health?rand=1383641969917


From... SearchMyanmar

No comments:

Post a Comment