Sunday, October 2, 2016

ေရခဲေသတၱာထဲမွာ သိမ္းစရာမလိုတဲ့ အရာေတြကို သိသလား



ပစၥည္းတစ္ခုခု ဝယ္လာၿပီးတာနဲ႔ ပ်က္စီးမွာ စိုးလုိ႔ဆုိၿပီး အကုန္ေရခဲ ေသတၱာထဲ ထည့္သိမ္းေလ့ ရွိၾက တာေၾကာင့္ ဘယ္အရာေတြက ေရခဲေသတၱာထဲမွာ သိမ္းစရာမလို ဘဲ ထားႏုိင္တယ္ ဆုိတာ သိထားဖို႔ အတြက္ ေဖာ္ျပေပးလုိက္ပါတယ္။

င႐ုတ္ေဆာ့စ္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ေဆာ့စ္
ပူစပ္တဲ့ င႐ုတ္ေဆာ့စ္ေတြ မွာ ဗက္တီးရီးယားေပါက္ပြားႏိုင္စြမ္း မရွိတာေၾကာင့္ င႐ုတ္ေဆာ့စ္ ေတြကို ေရခဲေသတၱာထဲ မထည့္ဘဲ ဒီအတိုင္း ထားရင္ သံုးႏွစ္ေလာက္ အထိ အထားခံပါတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္ ေဆာ့စ္ဟာဆုိရင္လည္း အက္စစ္ သဘာဝ ရွိတဲ့အတြက္ အခန္း အပူခ်ိန္မွာေတာင္ ဗက္တီးရီးယား မေပါက္ပြားႏိုင္ပါဘူး။
မတ္စတတ္
အသားနဲ႔ စားဖို႔အတြက္ ထုပ္ထားတဲ့ အဝါေရာင္၊ အညိဳ ေရာင္ မတ္စတတ္ေတြ ကလည္း ေရခဲေသတၱာထဲမထည့္ဘဲ အခ်ိန္ ေတာ္ေတာ္ၾကာေအာင္ ထားလို႔ရ ပါတယ္။
အာလူး
အာလူးကို ေရခဲေသတၱာထဲ သိမ္းမိရင္ ေရခဲနာၿပီး ျမန္ျမန္ပုပ္ လြယ္တယ္ ဆိုတာ သိပါလား။ အ ေကာင္းဆံုးကေတာ့ စကၠဴအိတ္ ထဲထည့္ၿပီး မီးဖိုေခ်ာင္ထဲက ေအးၿပီး ေျခာက္ေသြ႕တဲ့ တစ္ေနရာမွာ ထားလိုက္ပါ။
ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ
မီးဖိုေဆာင္ထဲ က ေျခာက္ ေသြ႕တဲ့ တစ္ေနရာရာမွာ သိမ္း တာ အေကာင္းဆံုးပါ။
ပန္းသီး၊ သစ္ေတာ္သီး
ေရခဲေသတၱာထဲ မထည့္ဘဲ အျပင္မွာ ထားမယ္ဆုိရင္ တစ္ ပတ္ေလာက္ ထားလို႔ရပါတယ္။
ခရမ္းခ်ဥ္သီး
ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြကို ေရခဲ ေသတၱာထဲမွာ သိမ္းမယ္ ဆုိရင္ အရသာေျပာင္းသြားတဲ့ အျပင္ ပုပ္လြယ္တယ္ ဆုိတာ မွတ္ထားလိုက္ပါ။
ဖရဲသီး
အသီး မခြဲရေသးရင္ေတာ့ ေရခဲေသတၱာထဲမွာ သိမ္းဖို႔ မလို အပ္ပါဘူး။ အကယ္၍ သိမ္းခဲ့ တယ္ ဆုိရင္ ဖရဲသီးမွာ ပါတဲ့ ဓာတ္ တုိး ဆန္႔က်င္ ဂုဏ္သတၱိဟာ ေရခဲ ေသတၱာထဲက အပူခ်ိန္ေၾကာင့္ ပ်က္စီးႏုိင္တယ္လုိ႔ ဆုိပါတယ္။
ပ်ားရည္
ဘယ္ေလာက္ၾကာၾကာ မပ်က္စီးတဲ့ ပစၥည္း   ျဖစ္တဲ့အ တြက္ ေရခဲေသတၱာထဲမွာ ေနရာ ေပးထားဖို႔ မလို အပ္ပါဘူး။
ငွက္ေပ်ာသီး
ငွက္ေပ်ာသီးေတြကို ျမန္ျမန္ မမွည့္ေစခ်င္ဘူး ဆုိရင္ေတာ့ ေရ ခဲေသတၱာထဲမွာ ထားလုိ႔ အဆင္ ေျပပါတယ္။
ေထာပတ္သီး
ေထာပတ္သီး ကို ေရခဲ ေသတၱာထဲသိမ္းမိရင္ေတာ့ မွည့္ ဖို႔ အေတာ္ေစာင့္ရမွာျဖစ္လုိ႔ စကၠဴ အိတ္ တစ္လံုးထဲမွာ ေထာပတ္သီး တို႔၊ ငွက္ေပ်ာသီးတုိ႔ အတူထားၿပီး ျမန္ျမန္ ဝင္းမွည့္ေအာင္လုပ္လုိ႔ရ ပါတယ္။


ပင္စိမ္း
ေရခဲေသတၱာထဲ ထည့္ထား တဲ့အခါ အထဲက တစ္ၿခား အနံ႔အသက္ေတြ ကို စုပ္ယူတဲ့ အတြက္ ပင္စိမ္းရဲ႕ သဘာဝ အနံ႔ေတြ ေပ်ာက္ကုန္တာေၾကာင့္ အ ေကာင္းဆံုး ကေတာ့ ပင္စိမ္းပင္ ေလးေတြကို ဖန္ခြက္ထဲမွာ ေရထည့္ၿပီး မီးဖိုေဆာင္မွာထား တာပါ။
ေကာ္ဖီ
ေရခဲေသတၱာထဲမွာဆုိ ေရ ေငြ႕ျပန္ႏုိင္တာေၾကာင့္ ေလလံုဘူး ထဲ ထည့္ၿပီး အျပင္မွာ ထားတာ အ ေကာင္းဆံုးပါ။
ဆီ
အုန္းဆီ နဲ႔ သံလြင္ဆီ ကို ေရ ခဲေသတၱာထဲ သိမ္းရင္ အခဲလိုက္ ထြက္လာမွာ မို႔ မီးဖိုေဆာင္ထဲက ဗီ႐ို မွာပဲသိမ္းသင့္ပါတယ္။ ဒါေပ မဲ့ အခြံမာသီးဆီေတြ ဆုိရင္ေတာ့ ၾကာရွည္ခံေအာင္ ေရခဲေသတၱာ ထဲမွာ သိမ္းဖို႔လိုအပ္ပါတယ္။
ေျမပဲေထာပတ္
ေအာ္ဂဲနစ္ (ဒါမွ မဟုတ္) သဘာဝ ပစၥည္းေတြနဲ႔ခ်ည္း ထုတ္ ထားတဲ့ ေျမပဲေထာပတ္ ဆုိရင္ ေတာ့ ေရခဲေသတၱာထဲမွာ ထားဖို႔ မလိုပါဘူး။  

—Ref: healthdigezt
http://www.7daydaily.com/story/64756



No comments:

Post a Comment