Thursday, March 31, 2016

မာလကာ႐ြက္ ရဲ႕ အသံုးတည့္ပံု (၇) မ်ိဳး



မာလကာသီး ဟာ ဗီတာမင္ A နဲ႔ ဗီတာမင္ C ၾကြယ္ဝစြာ ပါဝင္ေနတဲ့ သစ္သီး ပါ။ ထို႔ျပင္ ပိုတက္ဆီယံ၊ လိုက္ကိုပိန္း နဲ႔ အမွ်င္ ဓာတ္ေတြ ပါဝင္ေနလို႔ အစာအိမ္ နဲ႔ အူလမ္းေၾကာင္း ကို က်န္းမာေစႏိုင္ပါေသးတယ္။ မာလကာသီးတင္ မဟုတ္ပါဘူး။ မာလကာ႐ြက္ ကလည္း အသံုးတည့္တယ္ ဆုိတာ သိထားဖုိ႔ လိုအပ္ပါ တယ္။


(၁) ဝိတ္က်ဖုိ႔ အေထာက္အကူ
မာလကာ႐ြက္ ကို အေျခာက္ ခံၿပီး လက္ဖက္ေျခာက္ အစားထုိး ေသာက္သံုးေပးတဲ့ အခါ ကိုယ္တြင္းက လိုအပ္တဲ့ ကာဗိုဟိုက္ၿဒိတ္ ကို ျဖည့္တင္းေပးႏိုင္လို႔ ဆာေလာင္မႈ ေလ်ာ့ပါးေစမွာပါ။



(၂) ဆီးခ်ိဳေသြးခ်ိဳ  ကာကြယ္ေပး
မာလကာ႐ြက္ ဟာ ေသြးတြင္း အခ်ိဳဓာတ္ကို က်ဆင္းေစႏိုင္တာေၾကာင့္ အ႐ြက္ႏုႏုေလးေတြ ကို ေဖ်ာ္ရည္ သေဘာမ်ိဳး ေသာက္ေပးႏိုင္ရင္ ဆီးခ်ိဳ ကာကြယ္ရာေရာက္ပါတယ္။






 

(၃) ႐ႈေဆး
ေခါင္းမူး၊ ေခါင္းကိုက္ လာခ်ိန္မွာ မာလကာ႐ြက္ ရင့္ရင့္ေတြ ကို လက္ နဲ႔ေျခၿပီး ႐ႈေပးရင္ အမူး အေမာ္ ေျပေစ ပါလိမ့္မယ္။




(၄) သြား နဲ႔ ခံတြင္း
သြား ကိုက္တာ၊ သြားဖံုးေရာင္တာ နဲ႔ အပူကန္ၿပီး လည္ေခ်ာင္း၊ ခံတြင္း နာက်င္တာ မ်ိဳးေတြ အတြက္ အ႐ြက္ ကို ဝါးစားေပးႏိုင္ပါတယ္။

(၅) အမ်ိဳးသားေရာဂါ
ဆီးက်ိတ္ေရာင္တာ၊ ဆီးက်ိတ္ ကင္ဆာေတြ အတြက္ မာလကာ႐ြက္ ကို သံုးစြဲလို႔လည္း ရပါတယ္။

(၆) ယားယံေပ်ာက္ေစ
ပိုးေကာင္ ကိုက္တာ အပါအဝင္ အျခား ယားယံမႈေတြ ကိုလည္း မာလကာ႐ြက္ က ကုသႏုိင္ပါတယ္။ အ႐ြက္ေတြ ကို ႀကိတ္လိုက္ၿပီး ယားယံတဲ့ေနရာေပၚ အုပ္ထားေပးရင္ တစ္ကယ္ သက္သာမႈကို ခံစားရမွာပါ။






(၇) ဆံပင္
မာလကာ႐ြက္ေတြ ကို ေရေႏြး နဲ႔ ဆူေအာင္ျပဳတ္ၿပီး အခန္းအပူခ်ိန္ မွာပဲ အေအးခံပါ။ ဆံပင္နဲ႔ ဦးေရျပားေတြ ကို ဆြတ္ေပးၿပီး ႏွိပ္နယ္ေပးရင္ ဆံပင္ကၽြတ္ တာ သက္သာေစပါတယ္။


Source : Health Digezt
http://www.duwun.com.mm/lifestyle/-id4853294.html

 

No comments:

Post a Comment