၁။ ခရမ္းသီး
၂။ ၾကက္ဟင္းခါးသီး
၃။ ကန္စြန္းဥ
၄။ ဖရံုသီး
၅။ မုန္လာဥ
၆။ ကီဝီသီး
၇။ ပင္လယ္ေရေမွာ္
၈။ ဂ်ံဳ
ကင္ဆာ ျဖစ္ေစတဲ့ အဓိက အေၾကာင္းရင္း က မွုိတက္ တဲ့ အစားအစာ နဲ႔ မသန္႔ရွင္း တဲ့ အစားအစာ မ်ား စားသံုးလို႔ ျဖစ္ပါတယ္။
ဒီ အတြက္ ေရပံု မွန္ ေသာက္ျခင္း ကလည္း ကင္ဆာ ေရာဂါဆဲလ္ မ်ား တိုက္ဖ်က္ ဖုိ႔ အေထာက္အကူ ျပဳျပီး အထက္ ေဖာ္ျပပါ အသီး အႏွံ ၈ မ်ိဳးကို ပံုမွန္ စားသံုးျခင္းျဖင့္လည္း ကင္ဆာ မျဖစ္ေစဖို႔ တားျမစ္ ေပးပါတယ္။
.
Ref: medicfacts
Aung Kham (ရိုးရာေလး) www.yoyarlay.com
#aungkham_yyl #health_yyl
No comments:
Post a Comment