Thursday, July 14, 2016

ေသြး အတြင္း အဆီဓာတ္ ျမင့္မားျခင္း




ေသြး အတြင္း အဆီဓာတ္ ျမင့္မားတဲ့ သူေတြ အေနနဲ႔ အသား စားေပးသင့္ ပါတယ္။ တစ္ခ်ဳိ႕က အဆီ ဓာတ္ ျမင့္မား လို႔ ဆုိၿပီး ပံုမွန္ စားေနက် ထမင္း ကို ေလွ်ာ့ၿပီး ဟင္းသီး ဟင္းရြက္ေၾကာ္၊ ဟင္းခ်ဳိရည္ နဲ႔ပဲ စားၾကတယ္။

ၾကာလာေတာ့ အားအင္ ကုန္ခန္းၿပီး တက္ၾကြ လန္းဆန္းမႈ မရွိေတာ့ဘဲ အၿမဲ အိပ္ငုိက္ၿပီး ပ်င္းရိ ေန တတ္ တယ္။ လူ႔ ခႏၶာကိုယ္ အခ်ဳိးအဆ အေန နဲ႔ ဘီအမ္အိုင္ ၁၈ ဒသမ ၉ မွ ၂၄ ဒသမ ၉ အတြင္း ရွိ ရပါမယ္။ 


ဘီအမ္အိုင္ ဆိုတာ ခႏၶာကိုယ္ အေလးခ်ိန္ (ကီလုိဂရမ္) အရပ္အျမင့္ မီတာ (ႏွစ္ထပ္ကိန္း) နဲ႔ စားလို႔ရတဲ့ ကိန္း ျဖစ္လို႔ အေလးခ်ိန္ ေလွ်ာ့ဖို႔ လိုမယ္။ အသင့္ အျမန္စား အစာေတြ က ကိုလက္စထေရာ ကို ျမင့္ တက္ေစ ပါတယ္။ 

တစ္္ခ်ဳိ႕ ေသြးအတြင္း အဆီ ဓာတ္ လြန္ကဲသူေတြ က အသားဟင္း၊ အဆီေတြ ကို မစားရဘူးလို႔ နား လည္ေန ၾကတယ္။ ျပည့္ဝဆီ မ်ားတဲ့ ဝက္သား လို အသား ကို ေရွာင္ၿပီး ငါးကို ေရြးခ်ယ္ စားသံုးႏိုင္ပါတယ္။ မျပည့္ဝဆီ အက္စစ္ ဟာ ေသြး အတြင္း အဆီဓာတ္ ထူးျခားျခင္း နဲ႔ ႏွလံုး၊ ဦးေႏွာက္ေသြးေၾကာ ေရာဂါ တုိ႔ကို ကာကြယ္ ေပးရာမွာ အေရးႀကီးတဲ့ က႑က ပါဝင္ေနတယ္။

 ေသြးအားနည္းေရာဂါ ျဖစ္ေနသူေတြ အေန နဲ႔ သံဓာတ္ ၾကြယ္ဝၿပီး အဆီဓာတ္ နည္းတဲ့ အမဲသား သို႔မဟုတ္ အဆီ မပါတဲ့ အသား ကို ေရြးခ်ယ္ စားသံုးႏုိင္ပါတယ္။ ေလးဖက္နာေရာဂါ ရွိေနသူေတြ ဆိုရင္ေတာ့ ျဖဴလင္းဓာတ္ နည္းပါးတဲ့ ၾကက္၊ ဘဲ တို႔ကို ေရြးခ်ယ္စားသံုး သင့္ပါတယ္။ 



အ႐ိုးပြေရာဂါ ျဖစ္ေနသူေတြ ဆိုရင္ ပုစြန္ စားသံုးႏိုင္ပါတယ္။ လူ ရဲ႕ ခႏၶာကိုယ္ အတြင္းမွာ ပ႐ိုတိန္းေခၚ အသားဓာတ္ နဲ႔ မရွိ မျဖစ္ လိုအပ္တဲ့ အဆီ အက္စစ္ ခ်ဳိ႕တဲ့ ေနတာကို ေတြ႕ရွိ ရတတ္တယ္။

 ေသြးအတြင္း အဆီ က အသားဓာတ္ (ပ႐ိုတိန္း) အျဖစ္ မေျပာင္းလဲႏိုင္လို႔ ပံုမွန္ စားေနက် အစားအစာ မွာ အသား ကို စားသံုးခိုင္းရတာပဲ ျဖစ္တယ္။ လူတိုင္း ေန႔စဥ္ ေလ့က်င့္ခန္း နာရီဝက္ မွ တစ္နာရီထိ လုပ္သင့္ ပါ တယ္။ 

အေျပး၊ လမ္းေလွ်ာက္၊ စက္ဘီးစီး လုပ္ေပးသင့္တယ္။ ခႏၶာကိုယ္ မွာ ရွိေနတဲ့ ပိုလွ်ံေနတဲ့ ကယ္လိုရီေတြ ကို အဆီ အျဖစ္ မေျပာင္းလဲဘဲ ေခြၽးအျဖစ္ ေျပာင္းလဲ ေစရ ပါမယ္။ ။


ေဒါက္တာ လြင္သန္႔ (ေဆး-၂)

No comments:

Post a Comment