Saturday, September 30, 2017

သင့္မွာ ဒီလို ျပႆနာေတြ ရွိေနရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ကို မစားပါနဲ႔



ၾကက္သြန္ျဖဴ အစိမ္းဟာ ေရာဂါ အမ်ိဳးမ်ိဳး ကုသဖို႔ အတြက္ ရိုးရာ ေဆး အျဖစ္ အသံုးျပဳခဲ့ၾကတာပါ ။ ေသြးတိုးတာ၊ ႏွလံုးေရာဂါ၊ ကိုလက္စထေရာ နဲ႔ ေသြးေၾကာက်ဥ္းတာ ၊ ႏွလံုးေရာဂါေတြေၾကာင့္ ေသြး စီးဆင္းမႈ ေလွ်ာ့နည္းတာေတြ အတြက္ အသံုးျပဳခဲ့ၾကတာပါ။

ၾကက္သြန္ျဖဴဟာ အက်ိဳးေက်းဇူး အမ်ားဆံုး အစားအစာ တစ္မ်ိဳးျဖစ္ေပမဲ့လည္း က်န္းမာေရးနဲ႔ ညီညႊတ္ဆံုး အစားအစာ ၿဖစ္တယ္ လို႔ေတာ့ မဆုိႏိုင္ပါဘူး။

ၾကက္သြန္ျဖဴ ကို စားရင္ ဘယ္သူ မဆို ဘယ္လို အေျခအေနမ်ိဳးမွာ မဆို စားသံုးလို႔ ရသလား ဆိုေတာ့ 
အခုေဖာ္ျပမဲ့ အေျခအေနမ်ိဳး ဆိုရင္ေတာ့ မစား သင့္ပါဘူး။

ၾကက္သြန္ျဖဴ ကို လံုး၀ စားလို႔ မရဘူးလား ဆိုတာေတာ့ မဟုတ္ပါဘူး။ ေဆးျဖစ္ ၀ါးျဖစ္ မီးဖုတ္ၿပီး စားတာတို႔ အစိမ္းလိုက္ ၀ါးစားတာ တို႔ကို ေရွာင္က်ဥ္ပါ။ ဟင္းခ်က္တဲ့ ေနရာမွာေတာ့ ထည့္ခ်က္လို႔ရပါတယ္။

ေသြး ဖိအားနည္းျခင္း ၊
ၾကက္သြန္ျဖဴ ကို အစိမ္းလိုက္ စားတာဟာ ေသြးတိုး က်ေစလို႔ ေသြးဖိအား နည္းတတ္သူေတြ အတြက္
ၾကက္သြန္ျဖဴ ကို အစိမ္းလိုက္ မစားသင့္ပါဘူး။

ေဆး၀ါး အမ်ိဳးမ်ိဳး မွီ၀ဲေနရရင္ ၊
သင္ဟာ ေ၀ဒနာ တစ္ခုခုေၾကာင့္ ေဆး၀ါး တစ္မ်ိဳးမ်ိဳး မွီ၀ဲေနရသူျဖစ္ရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ကို မစားခင္ ဆရာ ၀န္ နဲ႔ တိုင္ပင္သင့္ပါတယ္ ။ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဟာ ေဆး၀ါး တစ္မ်ိဳးမ်ိဳးရဲ့ အာနိသင္ကို ျမင့္တင္ႏိုင္စြမ္း ရွိတာပါတယ္။ ဒါဟာ ေကာင္းက်ိဳးထက္ ဆိုးက်ိဳးကို ပိုျဖစ္ေစပါတယ္။


အသည္း နဲ႔ ဆိုင္တဲ့ ျပႆနာ ရွိရင္ ၊
ေဆးပညာရပ္ဆိုင္ရာ ကၽြမ္းက်င္ ပညာရွင္ေတြရဲ့ အဆို အရ အသည္းနဲ႔ ဆိုင္ရာ ေရာဂါ တစ္ခုခု ရွိေနသူဆိုရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴ မစားသင့္ပါဘူး။ ေဆး၀ါးေတြ ရဲ့ အာနသင္ကို ေလွ်ာ့နည္းေစပါတယ္။

အစာအိမ္ နဲ႔ ဆိုင္တဲ့ ျပႆနာ တစ္ခုခု ရွိရင္ ၊
ကိုယ့္ အစာအိမ္က ထိခိုက္ မခံဘူး ။ တစ္ခုခု စားရင္ အစာအိမ္ နာတာတို႔ ၊ အစာ မေက်တာတို႔ ျဖစ္တတ္ ရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴ အစိမ္း ကို အမ်ားႀကီးမစားသင့္ပါဘူး။

ကိုယ္၀န္ေဆာင္စဥ္ ၊
ကိုယ္၀န္ေဆာင္စဥ္မွာ ၾကက္သြန္ျဖဴ အစိမ္းလိုက္ စားသံုးတာကို ေရွာင္က်ဥ္ၾကပါတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴ ကို အမ်ားႀကီး မဟုတ္ဘဲ အေနေတာ္ စားသံုးတာဟာ ႏို႔တိုက္ေကၽြးခ်ိန္ နဲ႔ ကိုယ္၀န္ေဆာင္စဥ္ မွာ လံုၿခံဳ စိတ္ခ်ရတယ္လို႔ ေျပာဆိုၾကေပမဲ့ အဲဒီ အခ်ိန္မွာ ၾကက္သြန္ျဖဴ ကို စားသံုးဖို႔ ေဆးပညာရပ္ ဆိုင္ရာ ကၽြမ္းက်င္
သူေတြက ေထာက္ခံ မေပးၾကပါဘူး။


Credit: Myfoodmyanmar


No comments:

Post a Comment