Thursday, March 21, 2019

ငွက္ေပ်ာသီး အနီေရာင္ ( ေရႊငွက္ေပ်ာသီး ) စားသံုးရျခင္း၏ အက်ိဳးေက်းဇူးမ်ား



ငွက္ေပ်ာသီး ကို လူေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားၾကိဳက္ႏွစ္သက္ၾကပါတယ္။ ငွက္ေပ်ာသီးမွာ ဗီတာမင္ဓာတ္မ်ား၊ သတၱဳဓာတ္ မ်ားပါဝင္ပါတယ္။ ဒါ့အျပင္ ကိုယ္ခံစြမ္းအားကိုလည္း ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။

ငွက္ေပ်ာသီးမွာ အမ်ိဳးအစား မ်ားစြာရွိပါတယ္။ ဒီအမ်ိဳးအစားေတြ ထဲကမွ ေရြငွက္ေပ်ာသီး (ငွက္ေပ်ာသီး အနီေရာင္) ေလးအေၾကာင္း မွွ်ေဝေပးပါမယ္။

ငွက္ေပ်ာသီး အနီေရာင္တြင္ potassium, Vitamin C , beta-carotene ဓာတ္ေတြမ်ားစြာ ပါဝင္ပါတယ္။
ဒီ ပိုတက္စီယမ္ဓာတ္က ႏွလံုးက်န္းမာေရးႏွင့္ အစာအိမ္ အတြက္ ေကာင္းမြန္ပါတယ္။



ဗီတာမင္စီ ဓာတ္ ပါဝင္ေသာေၾကာင့္ ကိုယ္အတြင္း ဓာတ္တုိုး ဓာတ္ေလ်ာ့ျခင္းကို ျဖစ္ေပၚေစပါတယ္။
ဒါ႕အျပင္ တစ္ခ်ိဳ့ကင္ဆာေရာဂါမ်ားကိုလည္း ကာကြယ္ေပးႏုိင္ပါ တယ္။

အမွ်င္ဓာတ္ ပါဝင္ေသာေၾကာင့္ ဆီးခ်ိဳေရာဂါကိုလည္း ကင္းေဝးေစ ပါတယ္။
ဗိီတာမင္ B6 ၊ ဗီတာမင္ဒီ ပါဝင္ေသာေၾကာင့္ အသားဓာတ္ရရွိ ကာ ေသြးနီဥမ်ား ကိုေထာက္ပံ႕ေပးပါတယ္။

Credit:Justlife



No comments:

Post a Comment